Mitä tarkoitan itsenäisesti kansainvälisellä Suomella?

Mielestäni itsenäisen ja puolueettoman Suomen tulee huolehtia ensisijaisesti Suomen kansalaisten eduista. Suomen ei tule kumartaa itään eikä länteen, vaan tehdä Suomen kannalta järkevää kansainvälistä yhteistyötä kaikkien kanssa.

Itsenäisen Suomen päätäntävalta on oltava suomalaisille tärkeissä asioissa Suomessa. Suomen EU -jäsenyys ei ole itseisarvo, vaan jäsenyyden tulee lisätä kansalaistemme hyvinvointia. Poliitikkojemme ja edunvalvojiemme tulee valvoa suomalaisten etuja, se on heidän tehtävänsä. Itsenäinen Suomi on mahdollisemman omavarainen sekä ruoan- että energiantuotannossa. Se ei suostu riippuvuuteen näillä elintärkeillä sektoreilla.

Vaikka olemme osa Eurooppaa, olemme myös Venäjän naapuri. On muistettava, että Naton jäsenenä, Venäjä ei näkisi meitä enää naapurina, vaan vihollisena. Siksi puolueeton Suomi pysyy suurvaltojen välisten ristiriitojen ulkopuolella, eikä hakeudu ilman erityisen painavaa syytä sotilasliittoihin.

Suomi toimii ennen kaikkea diplomatian ja rauhan rakentajan roolissa. Kannatan edelleen Paasikivi-Kekkosen linjaa, jonka avulla olemme saaneet elää rauhassa ja toteuttaa vapaasti omia päämääriämme myös kansainvälisesti. Vuosikymmenten aikana rakennettua tarkasti harkittua ja viisasta linjaa ei pidä lähteä romuttamaan lyhytnäköisesti ja impulsiivisesti.

Itsenäinen Suomi pitää kansalaistensa puolta kansainvälisissä neuvotteluissa eikä luovuta suomalaisten tulevaisuutta monikansallisten suuryritysten käsiin, vapaakauppasopimusten tai minkään muunkaan sopimuksen kautta. Itsenäisesti kansainvälinen Suomi on kaikkea tätä.