Tarinani

Taustaa

Minulla on kaksi lasta ja olen naimisissa yksityisyrittäjän kanssa. Mieheni on amerikkalainen ja perheemme kaksikielinen. Perheeseemme kuuluu myös eläimiä. Ammatiltani olen politiikan tutkija, mutta yksityisyrittäjän ja kotiäidin roolit ovat myös tuttuja. Lapset, perhe ja koti ovat olleet elämäni keskipiste ja olen sopeuttanut työni ja muun elämäni sen mukaisesti. 

Olen syntynyt ja asunut Turussa suurimman osan elämästäni. Opiskelin Turun yliopistossa valtiotieteitä, kansainvälisen politiikan linjalla. Maisterin tutkintoni tein Euroopan politiikasta erinomaisin arvosanoin. Keskeisimmät sivuaineeni olivat sosiaalipolitiikka (sosiaalityö), taloustiede ja kansainvälinen oikeus.

VTM -tutkintoni jälkeen aloitin väitöskirjani teon Euroopan politiikasta Turun yliopistossa. Sain stipendin Englantiin, jossa väittelin tohtoriksi. Tein samanaikaisesti tutkimusta Euroopan komissiolle. FT -tutkintoni jälkeen sain kutsun tutkijaksi Kaliforniaan, Berkeleyn yliopistoon. Kalifornian jälkeen olen asunut Arizonassa ja New York Cityssä. Vaikka olenkin juuriltani turkulainen ja asunut maailman suurkaupungeissa, olemme monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeenperheeni kanssa löytäneet sen rakkaimman kotimme Liedosta.

Kansainvälisestä taustastani huolimatta – tai ehkä juuri siksi, puolustan suomalaista yhteiskuntarakennetta, suomalaisia perinteitä ja perinteisiä arvoja. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Ei Euroopassa, eikä rapakon toisella puolella.

Rakastan luontoa ja eläimiä.  Arvostan perhe-elämää, yksityisyrittäjyyttä ja käsityöläisyyttä. Harrastuksiini kuuluvat eläimet, vanhan talomme saneeraus, lukeminen, käsityöt, puutarhanhoito ja valokuvaus. Kuulun mm. Marttayhdistykseen.

Politiikka

Politiikassa olen ollut mukana vuodesta 2013, jolloin minut valittiin Liedon kunnanvaltuustoon. Sen jälkeen olen ollut vaikuttamassa politiikan kaikilla tasoilla: kunnan, Varsinais-Suomen, valtakunnallisen ja kansainvälisen tason tehtävissä. Olen nyt toista kautta Liedon kunnanvaltuutettuna, lisäksi toimin kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajana. Olen ollut Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajana vuodesta 2015, sen jälkeen myös Keskustan puoluevaltuustossa, puoluehallituksessa ja sen työvaliokunnassa. Olen edustanut Suomen Keskustaa myös ulkomailla sen delegaatioissa.

Kuten ammatissani politiikan tutkijana, myös käytännön politiikassa, intohimoni on kansainvälinen ulottuvuus. Kaikki mikä tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella, vaikuttaa suoraan tai epäsuoraan kotimaahamme. Ulkopolitiikan osaaminen on sisäpolitiikankin kannalta erityisen tärkeää.

 Jos jokin asia tässä maassa on rempallaan, olkoon se sisäpolitiikka. Pääasia ettei se ole ulkopolitiikka.  – Kekkonen

Allekirjoitan UKK:n ajatuksen ulkopolitiikan erityisyydestä Suomelle. Suomi on osa Eurooppaa ja globaalia kokonaisuutta. Kun asiat onnistuvat tai epäonnistuvat muualla, me huomaamme sen Suomessa. Se, mitä tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella, vaikuttaa maamme sisäisiin asioihin. Suurvallat ja Eurooppa hakevat uusia asemiaan maailmanpolitiikassa. Samalla arvojamme ja oikeuksiamme haastetaan. Meidän on oltava vahvasti mukana vaikuttamassa haasteisiin. Siksi kansainväliseen politiikkaan erikoistuneita ihmisiä tarvitaan Suomen eduskuntaan ja Euroopan Parlamenttiin. 

– Olen ehdolla. Sinä päätät.