Annina

Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti, naimisissa yksityisyrittäjän kanssa. Mieheni on amerikkalainen ja perheemme kaksikielinen. Perheeseemme kuuluvat myös kaksi koiraa, kolme kissaa, kolme lammasta, kanoja sekä jokunen kukko.

Ammatiltani olen tutkija, mutta yksityisyrittäjän ja kotiäidin roolit ovat myös tuttuja. Lapset, perhe ja koti ovat olleet elämäni keskipiste ja olen sopeuttanut työni ja muun elämäni sen mukaisesti. Lapset ovat jo siinä iässä, että nyt voin keskittyä intohimooni: politiikkaan.  RUOTTU7258P

Olen syntynyt ja asunut Turussa suurimman osan elämästäni. Opiskelin Turun yliopistossa valtiotieteitä, kansainvälisen politiikan linjalla. Maisterin tutkintoni tein Euroopan politiikasta erinomaisin arvosanoin. Keskeisimmät sivuaineeni olivat sosiaalipolitiikka (sosiaalityö), taloustiede ja kansainvälinen oikeus.

VTM -tutkintoni jälkeen aloitin väitöskirjani teon Euroopan politiikasta Turun yliopistossa. Sain stipendin Englantiin, jossa väittelin tohtoriksi. Tein samanaikaisesti tutkimusta Euroopan komissiolle. FT -tutkintoni jälkeen sain kutsun tutkijaksi Kaliforniaan, Berkeleyn yliopistoon. Kalifornian jälkeen olen asunut Arizonassa ja New York Cityssä. Vaikka olenkin juuriltani turkulainen ja asunut maailman suurkaupungeissa, olemme monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeenperheeni kanssa löytäneet sen rakkaimman kotimme Liedosta.

Kansainvälisestä taustastani huolimatta – tai ehkä juuri siksi, puolustan suomalaista yhteiskuntarakennetta, suomalaisia perinteitä ja perinteisiä arvoja. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Ei Euroopassa, eikä rapakon toisella puolella.

Rakastan luontoa ja eläimiä. Arvostan perhe-elämää, yksityisyrittäjyyttä ja käsityöläisyyttä. Harrastuksiini kuuluvat eläimet, vanhan talomme saneeraus, lukeminen, käsityöt, puutarhanhoito ja valokuvaus. Kuulun mm. Marttayhdistykseen.